Dalsland Cup Kula – Deltävling 6 – Laxsjön & Slutresultat 2017

Dalsland Cup Kula – Deltävling 6 – Laxsjön 2017
Slutresultat i DC 2017

Hej på er

Här kommer några rader text och bilder på medaljörerna samt resultatlistan för sista deltävlingen som avgjordes på Laxsjöns skytteanläggning utanför Billingsfors, samt slutresultatet av hela cupen.

För totalresultatet räknas de fem bästa deltävlingarna och den summerade cup-poängen finns under kolumnrubriken Top5 i filen slutresultat.

Totalt har 236 skyttar startat i cupen och största klassen är seniorklassen med 90 startande men glädjande är att 20 procent av alla är ungdomar så det finns en stabil återväxt  på nya skyttar.

På samtliga bilder så står skyttarna enligt prispall, dvs. segrare i mitten, tvåan längst till vänster och trean till höger om segraren

Sista deltävlingens högsta resultat stod 20åriga Malin Karlsson (Åmål) för i Seniorklassen, hon sköt maximala 160 poäng och tog därmed också hem segern totalt i seniorklassen.

Malin hade avgjort vem som skulle segra i klassen, men fram till sista deltävlingen var det en öppen historia om de övriga placeringarna, tvåa blev Joakim Karlsson(Åmål) och trea Peter Lindmark(Myre) (saknas på bild).

I knatteklassen segrade Emil Karlsson (Åmål) som redan före sista deltävlingen säkrat segern före tvåan Tuva Nätt ( Långed) och trean Gustav Sandberg (Hedalen)

Med ännu bredare marginal tog Oskar Hofström (Laxsjön) hem klass segern med fem av sex möjliga segrar och en andra plats, tvåa blev Filip Waltersson (Hedalen) och bronsplatsen gick till Isak Ahlbom (Lerdal)

I Juniorklassen var det tuffare där Segrade Marcus Bertilsson (Åmål) med tre poängs marginal före klubbkompisen David Boman (Åmål) trea blev Kim Edman (Hedalen)

I Damklassen Kunde Maria Wikman (Mangskog) känna sig ganska trygg inför sista deltävlingen men sköt bra och segrade även i den. Om andra platsen var det betydligt hårdare där hadeMarie-Louise Edman (Hedalen)

och Ann-Katrin Nilsson (Stavnäs) samma slut poäng och fick sklijas åt genom att räkna flest medaljplatser i de ingående deltävlingarna och därmed blev Marie-Louise tvåa och Ann-Katrin trea.

I yngre veteran stod som många tidigare år Erik Simberg (Stavnäs) som segrare, tvåa blev John-Bertil Eriksson (Hedalen) och tredjeplatsen tog Dan Johansson (Stavnäs)

I äldre veteran var det strid in i det sista men där Stefan Eliasson (Torrskog) drog det längsta stråt och segrade endast två poäng före Håkan Nilsson (Åmål), en hedrande tredje plats tog 84 årige Sven Erik Eriksson (Långed)

han visar med sina fina resultat att det går att vara en framstående tävlingsskytt under många år.

Som vanligt finns jag på tel 070-600 87 01 eller mail om ni vill komplettera med mer info.

Joakim

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *